انجام طرح پژوهشی در زمینه ارزیابی انطباق محصولات خوراکی با استانداردهای ملی

اختتام طرح پژوهشی با عنوان"مقایسه انواع تافی و آبنبات تولیدشده در استان آذربایجان شرقی از نظر میزان انطباق ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی با استانداردهای ملی"

طرح پژوهشی با عنوان "مقایسه انواع تافی و آبنبات تولیدشده در استان آذربایجان شرقی از نظر میزان انطباق ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی با استانداردهای ملی" در پژوهشکده ارزیابی کیفیت و سامانه های مدیریت پژوهشگاه استاندارد و گروه پژوهشی منطقه ای آذربایجان شرقی با حمایت اداره کل استاندارد استان آذربایجان شرقی، توسط مریم جلیلی و عارف اولادغفاری اعضای هیات علمی پژوهشکده صنایع غذایی و فراورده های کشاورزی انجام شد. هدف از اجرای این طرح پژوهشی، بررسی وضعیت کارخانجات تولیدکننده تافی و آبنبات در استان آذربایجان‌شرقی (به عنوان مهم‌ترین قطب تولید کننده در کشور) از نظر میزان انطباق محصول با استانداردهای ملی ایران در ویژگی‌هایی فیزیکو شیمیایی و میکروبی می‌باشد. لازم به ذکر است استان آذربایجان شرقی با داشتن 381 واحد تولید کننده شیرینی و شکلات فعال و تولید 811 نوع فرآورده مشمول استاندارد اجباری و اختصاص بیش از 60 درصد از صادرات شیرینی و شکلات، رتبه اول تولید این محصولات را در کشور دارد. پروژه مذکور نتایج زیر را بدنبال داشت: بررسی وضعیت واحدهای تولیدی و میزان انطباق آنها با استانداردهای مربوطه  بررسی میزان انطباق محصول تولیدی با استانداردهای ملی مربوطه، قیاس کلی بین نتایج به دست آمده از آزمایشگاه‌های همکار و نتایج طرح حاضر.

نتایج نشان داد بیشترین درصد عدم انطباق  محصولات یادشده، مربوط به نشانه‌گذاری و بسته بندی می‌باشد. نتایج آزمون­‌های فیزیکو­شیمیایی (رطوبت، خاکستر نامحلول در اسید، قند) و آزمون‌های میکروبی (کپک، آنتروباکتریاسه، اشرشیاکلی) نشان‌دهنده مناسب بودن وضعیت این صنعت بود. در مجموع از بین تعداد130 نمونه تافی مورد آزمون، حدود 9% و از بین 79 نمونه آبنبات مورد بررسی، حدود 6/7% عدم انطباق مشاهده شد.  گزارش نتایج طرح، به اداره ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی و اداره نظارت بر اجرای استاندارد استان ارائه شده است.

۱۶ آبان ۱۴۰۰ ۱۴:۵۵
تعداد بازدید : ۵۷۱