این طرح پژوهشی به درخواست انجمن صنفی روغن نباتی ایران، توسط متخصصین پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، به منظور پایش مقدار عدد آنیزیدین، طی مراحل مختلف پالایش روغن آفتابگردان شامل تانک ذخیره، تانک واسط، بعد از مرحله خنثی سازی، بعد از مرحله رنگبری، بعد از وینترایز، بعد از بی بوسازی (محصول بسته بندی شده) صورت گرفت. نتایج حاکی از بالا بودن مقدار عدد پراکسید و عدد توتوکس و پایین بودن عدد انیزیدین در روغن خام ذخیره شده در تانک ذخیره و تانک واسط بوده و بیشترین مقدار عدد آنیزیدین و کمترین مقدار عدد پراکسید و عدد توتوکس در نمونههای روغن آفتابگردان نمونهبرداری شده از بعد از مرحله رنگبری و مرحله وینترایز و مرحله بیبوسازی/بسته بندی مشاهده شد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، حد عدد انیزیدین در اصلاحیه استاندارد ملی ایران به شماره 1300 با عنوان روغن آفتابگردان- ویژگیها و روشهای آزمون" از بیشینه 5/6 به 8 تغییر یافت.