ششمین کنگره بینالمللی
پروبیوتیک و میکروبیوم به همت انجمن علمی پروبیوتیک ایران و با همکاری ستاد زیست
فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی از یکم تا سوم اسفندماه در مرکز همایشهای
بین المللی پژوهشگاه نیرو با حضور ابراهیم شیخ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار
شد.
مجید جوانمرد
سرپرست پژوهشگاه استاندارد در روز جمعه سوم اسفند باحضور در سالن مرکز همایش های بین
المللی پژوهشگاه نیرو در در ششمین کنگره بینالمللی پروبیوتیک و میکروبیوم به همت
انجمن علمی پروبیوتیک ایران در خصوص تاثیر پژوهش و توسعه فناوری در اقتصاد ملی
با رویکرد افزایش شاخص پیچیدگی اقتصادی (ECI)
سخنرانی کرد.
جوانمرد گفت :
با توجه به اینکه ایران از جایگاه خوب علمی و فناوری در دنیا برخوردار است امروزه علاوه بر نگاه به رابطه دانشگاه و
صنعت باید بازار را هم مد نظر قرار دهیم
تا بشود به اقتصاد کشور کمک کنیم .
در ادامه
سرپرست پژوهشگاه استاندارد در حوزه ایجاد ثروت از دانش به شاخص پیچیدگی اقتصادی کشور که حاصل پیچیدگی
محصولات هست و می تواند به اقتصاد کشور کمک کند اشاره کرد و گفت: بجای صادر کردن محصولات خام باید محصولات با
ارزش افزوده بالا را صادر نمود و هر قدر ارزش افزوده بیشتر باشد شاخص پیچیدگی
اقتصادی بیشتری برای کشورمان خواهیم داشت .
در این کنگره ابراهیم
شیخ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز سخنرانی کرد و گفت: این صنعت نهتنها در ایران،
بلکه در سطح جهانی به جریانی منسجم و پیوسته تبدیل شده است و یکی از چالشهای بزرگ
در فرهنگسازی و پیشبرد این صنعت در کشور کوتاه مدتنگری است. فعالیتها و تلاشها
اغلب پراکنده و بدون هماهنگی انجام میشود و همین امر مانع از دستیابی به
دستاوردهای بلندمدت و پایدار است. اما امیدواریم که با استمرار تلاشها این روند
تغییر کند و شاهد تحولات مثبتی در این حوزه باشیم.
او افزود: در
حالی که صد سال از آغاز صنعت غذاهای فراسودمند میگذرد، ما در ششمین کنفرانس این
حوزه هستیم. این امر نشان میدهد که همچنان در ابتدای راه قرار داریم و برای دستیابی
به اهداف بزرگتر، به همت، همکاری و استمرار در تلاشها نیازمندیم.
مریم تاج آبادی
ابراهیمی رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران با بیان
اینکه در سالهای اخیر با تولید داخلی محصولات پروبیوتیک بیش از ۲۰۰ میلیون دلار
صرفه جویی ارزی داشتیم، گفت: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در
بازارهای بینالمللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم.
وی اظهار
داشت: استفاده از محصولات پروبیوتیک مهمترین عامل پیشگیری کننده از عفونت های ناشی
از مصرف آنتی بیوتیک ها است و باعث کاهش هزینه های سلامت می شود و با توجه به اینکه
جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش می رود، خطر ابتلا به برخی بیماری ها از جمله بیماری
های متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز افزایش می یابد، در حالیکه مصرف محصولات
پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها تاثیرگذار است.
محورهای این کنگره روشهای فنوتیپی
و ژنوتیپی در تشخیص پروبیوتیکها، اقتصاد و بازاریابی پروبیوتیک و غذاهای
فراسودمند، ارزیابی و ایمنی پروبیوتیکها و محصولات فراسودمند قوانین و مقررات،
پروبیوتیک و محصولات فراسودمند: چشمانداز و فرصتها و چالشها، جنبههای ایمنی
باکتریهای پروبیوتیک، پروبیوتیک و پری بیوتیک و پست بیوتیک در سلامت انسان، جنبههای
فناورهای نوین غذا و دارو و مکملهای پروبیوتیک بود.





