ششمین کنگره بین‌المللی پروبیوتیک و میکروبیوم به همت انجمن علمی پروبیوتیک ایران برگزار شد

ششمین کنگره بین‌المللی پروبیوتیک و میکروبیوم به همت انجمن علمی پروبیوتیک ایران و با همکاری ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی از یکم تا سوم اسفندماه در مرکز همایش‌های بین المللی پژوهشگاه نیرو با حضور ابراهیم شیخ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

مجید جوانمرد سرپرست پژوهشگاه استاندارد در روز جمعه سوم اسفند باحضور در سالن مرکز همایش های بین المللی پژوهشگاه نیرو در در ششمین کنگره بین‌المللی پروبیوتیک و میکروبیوم به همت انجمن علمی پروبیوتیک ایران در خصوص تاثیر پژوهش و توسعه فناوری در اقتصاد ملی با رویکرد افزایش شاخص پیچیدگی اقتصادی (ECI) سخنرانی کرد.

جوانمرد گفت : با توجه به اینکه ایران از جایگاه خوب علمی و فناوری در دنیا برخوردار است  امروزه علاوه بر نگاه به رابطه دانشگاه و صنعت  باید بازار را هم مد نظر قرار دهیم تا بشود به اقتصاد کشور کمک کنیم .

در ادامه سرپرست پژوهشگاه استاندارد در حوزه ایجاد ثروت از دانش  به شاخص پیچیدگی اقتصادی کشور که حاصل پیچیدگی محصولات هست و می تواند به اقتصاد کشور کمک کند اشاره کرد و گفت:  بجای صادر کردن محصولات خام باید محصولات با ارزش افزوده بالا را صادر نمود و هر قدر ارزش افزوده بیشتر باشد شاخص پیچیدگی اقتصادی بیشتری برای کشورمان خواهیم داشت .

در این کنگره ابراهیم شیخ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز سخنرانی کرد و گفت: این صنعت نه‌تنها در ایران، بلکه در سطح جهانی به جریانی منسجم و پیوسته تبدیل شده است و یکی از چالش‌های بزرگ در فرهنگ‌سازی و پیشبرد این صنعت در کشور کوتاه‌ مدت‌نگری است. فعالیت‌ها و تلاش‌ها اغلب پراکنده و بدون هماهنگی انجام می‌شود و همین امر مانع از دستیابی به دستاوردهای بلندمدت و پایدار است. اما امیدواریم که با استمرار تلاش‌ها این روند تغییر کند و شاهد تحولات مثبتی در این حوزه باشیم.

او افزود: در حالی که صد سال از آغاز صنعت غذاهای فراسودمند می‌گذرد، ما در ششمین کنفرانس این حوزه هستیم. این امر نشان می‌دهد که همچنان در ابتدای راه قرار داریم و برای دستیابی به اهداف بزرگ‌تر، به همت، همکاری و استمرار در تلاش‌ها نیازمندیم.

مریم تاج آبادی ابراهیمی رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر با تولید داخلی محصولات پروبیوتیک بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشتیم، گفت: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بین‌المللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم.

وی اظهار داشت: استفاده از محصولات پروبیوتیک مهمترین عامل پیشگیری کننده از عفونت های ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها است و باعث کاهش هزینه های سلامت می شود و با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش می رود، خطر ابتلا به برخی بیماری ها از جمله بیماری های متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز افزایش می یابد، در حالیکه مصرف محصولات پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلا به این بیماری ها تاثیرگذار است.

محورهای این کنگره روش‌های فنوتیپی و ژنوتیپی در تشخیص پروبیوتیک‌ها، اقتصاد و بازاریابی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند، ارزیابی و ایمنی پروبیوتیک‌ها و محصولات فراسودمند قوانین و مقررات، پروبیوتیک و محصولات فراسودمند: چشم‌انداز و فرصت‌ها و چالش‌ها، جنبه‌های ایمنی باکتری‌های پروبیوتیک، پروبیوتیک و پری بیوتیک و پست بیوتیک در سلامت انسان، جنبه‌های فناور‌های نوین غذا و دارو و مکمل‌های پروبیوتیک بود.


رسانه جدید
رسانه جدید
رسانه جدید
رسانه جدید
رسانه جدید
رسانه جدید
رسانه جدید

۵ اسفند ۱۴۰۳ ۰۸:۲۳
روابط عمومی پژوهشگاه استاندارد |
تعداد بازدید : ۱۷۰