در بیستمین اجلاس کمیته کدکس میوهها و سبزیهای تازه که از 9 الی 15 مهرماه 1396 در کشور اوگاندا شهر کامپالا برگزار گردید، ایران موفق به تصویب پیشنهاد استاندارد بینالمللی برای پیاز و موسیر شد.
در بیستمین اجلاس کمیته کدکس میوهها و سبزیهای تازه که از 9 الی 15 مهرماه 1396 در کشور اوگاندا شهر کامپالا برگزار گردید، ایران موفق به تصویب پیشنهاد استاندارد بینالمللی برای پیاز و موسیر شد. ایران درخصوص تعیین اولویتهای جدید تدوین استانداردهای بینالمللی کدکس، پیشنهاد تدوین استاندارد کدکس پیاز را در دستورکار خود داشت که با حضور نماینده ایران در اجلاس مطرح و پس از بررسی توسط شرکتکنندگان در کمیته کدکس بینالملل تصویب شد و با اولویت در دستورکار کمیته قرار گرفت. در این اجلاس مقرر گردید که پیشنویس استاندارد کدکس پیاز که توسط ایران تهیه شدهبود با پیشنویس استاندارد کدکس موسیر که توسط اندونزی تهیه شدهبود، ادغام شده و جهت مشارکت سایر کشورها از طریق تشکیل کارگروه الکترونیکی به زبان انگلیسی به رهبری کشور ایران و مشارکت کشور اندونزی و هند تدوین شود.
لازم به ذکر است که با تصویب این پیشنهاد برای بار سوم، کمیته کدکس میوهها و سبزی تازه ایران موفق شدهاست که تدوین و تهیه پیشنویس استاندارد در سطح بینالمللی را بهدستآورد. در این اجلاس نادیا احمدی کارشناس پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد با سمت دبیر کمیته فنی کدکس میوهها و سبزیهای تازه به عنوان نماینده ایران حضور داشت.