با مشارکت همکاران پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، تعدادی استاندارد در کمیتههای ملی سازمان استاندارد ایران مصوب و پس از شمارهدهی در اردیبهشت و خرداد ماه سال 1398 به چاپ رسید.
به گزارش دفتر امور تدوین پژوهشگاه، با مشارکت همکاران پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، استانداردهای ملی ایران به شرح زیر در کمیتههای ملی سازمان ملی استاندارد ایران مصوب و پس از شماره دهی در اردیبهشت و خرداد ماه سال 1398 به چاپ رسید.
این استانداردها در قسمت مرتبط با فهرست استانداردهای ملی در سایت سازمان به آدرس
www.isiri.gov.ir قابل دسترسی است.
| ردیف |
عنوان استاندارد |
نوع استاندارد |
شماره استاندارد |
نام دبیر |
| 1
|
عرق شوید
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
15681
|
نادیا
احمدی
|
| 2
|
عرق آویشن
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
15682
|
نادیا
احمدی
|
| 3
|
روغن های خوراکی تهیه شده به روش پرس
سرد-ارزیابی حسی
|
روش
آزمون
|
15685
|
زهرا
پیراوی ونک
|
| 4
|
روغن ها و چربیهای گیاهی و حیوانی-اندازه گیری
محتوای ناخالصی های نامحلول
|
روش
آزمون
|
4095
(تجدید
نظر دوم)
|
لادن
رشیدی
|
| 5
|
افزودنی های خوراکی مجاز-طعم دهنده های
خوراکی-اندازه گیری مو سدیم گلوتامات در سوپ های آماده و عصاره های گوشتیبه روش HPLC
|
روش
آزمون
|
15593
|
محمد
فرجی
|
| 6
|
افزودنی های خوراکی مجاز-رنگ های خوراکی-اندازه
گیری 4-متیل ایمیدازول در رنگ های کارامل به روشHPLC
|
روش
آزمون
|
16475
|
محمد
فرجی
|
| 7
|
افزودنی های خوراکی مجاز-رنگهای خوراکی-اندازه
گیری رنگ های مصنوعی(کینولین بلو،سانست یلو،برلیانت بلو،ایندیگوتین،آلورا
رد،پنسیو 4-آر و کارموزین) در نوشیدنی ها،ژله ها،پاستیل ها،دراژه های شکلاتی ویخ
های خوراکی به روش HPLC
|
روش
آزمون
|
15594
|
محمد
فرجی
|
| 8
|
شیر و فراورده های آن
|
واژه
نامه
|
1756
(تجدید
نظر چهارم)
|
مهرناز
امینی فر
|
| 9
|
کمپوت انبه
|
ویژگی
ها و روش آزمون
|
8051
(تجدید
نظر اول)
|
نادیا
احمدی
|
| 10 |
کلوچه
|
ویژگی
و روش آزمون
|
2554
(تجدید
نظر سوم)
|
فرناز
دستمالچی
|
| 11 |
روغن های خوراکی تهیه شده به روش پرس سرد
|
ویژگی
و روش آزمون
|
13392(تجدید نظر دوم)
|
زهرا
پیراوی ونک
|
| 12 |
آرد گندم
|
ویژگی
و روش آزمون
|
103(تجدید نظر ششم)
|
فرناز
دستمالچی
|
| 13 |
کیفیت آب-الزامات استقرار ویژگی های عملکردی
روشهای کمی میکرو بیولوژی
|
ویژگی
ها
|
15662
|
ساره
داورزنی
|
| 14 |
میکروبیولوژی زنجیره غذایی-آماده سازی
آزمایه،سوسپانسیون اولیه و رقت های اعشاری برای آزمون های میکروبیولوژی –قسمت 1:مقررات
کلی برای آماده سازی سوسپانسیون اولیه و رقت های اعشاری
|
روش
آزمون
|
1-8923
(تجدید
نظر اول)
|
ساره
داورزنی
|
| 15 |
میکروبیولوژی مواد غذایی و خوراک دام-آماده
سازی آزمایه، سوسپانسیون اولیه و رقتهای اعشاری برای آزمون میکروبیولوژی-قسمت
4:مقررات ویژه برای آماده سازی فراورده های متفرقه
|
روش
آزمون
|
4-8923
(تجدید
نظر دوم)
|
معصومه
اطهری نیا
|
| 16 |
میکروبیولوژی فراورده های قنادی و شیرینی
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
2395(تجدید نظر دوم)
|
معصومه
اطهری نیا
|
| 17 |
میکروبیولوژی پودرکاکائو و فراورده های کاکائو
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
3307(تجدید نظر دوم)
|
معصومه
اطهری نیا
|
| 18 |
افزودنی های خوراکی مجاز-تعیین مقدار رنگهای
مصنوعی مجاز خوراکی در فراورده های حجیم شده بر پایه بلغور و آرد غلات به روش
کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
|
روش
آزمون
|
15654
|
بنفشه
نصیری صحنه
|
| 19 |
افزودنی های خوراکی مجاز-فسفریک اسید
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
2884
(تجدید
نظر اول)
|
بنفشه
نصیری صحنه
|
| 20 |
افزودنیهای خوراکی مجاز-لاکتیک اسید
|
ویژگی
و روش آزمون
|
4618(تجدید نظر اول)
|
بنفشه
نصیری صحنه
|
| 21 |
افزودنی های خوراکی مجاز-یدات پتاسیم
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
3696
(تجدید
نظر اول)
|
بنفشه
نصیری صحنه
|
| 22 |
نمک خوراکی-اندازه گیری –کلسیم ومنیزیم
|
روش
آزمون
|
4058
(تجدید
نظر اول)
|
بنفشه
نصیری صحنه
|
| 23 |
پنیر رسیده در آبنمک- اصلاحیه شماره 1
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
1-2344(اصلاحیه شماره 1)
|
مهرناز
امینی فر
|
| 24 |
بلغور ذرت
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
5656(تجدید نظر اول)
|
مریم
محمدی
|
| 25 |
آرد سویا
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
2357
(تجدید
نظر اول)
|
مریم
محمدی
|
| 26 |
آرد کامل ذرت
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
8151(تجدید نظر اول)
|
مریم
محمدی
|
| 27 |
طراحی و اجرای برنامه تضمین مقررات ملی ایمنی
غذا در ارتباط با استفاده از داروهای دامپزشکی در دام های تولید کننده غذا
|
راهنما
|
15714
|
منصوره
مظاهری
|
| 28 |
سویا پنیر(غیر لبنی)
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
10439(تجدید نظر اول)
|
مریم
محمدی
|
| 29 |
سس سویا
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
7720
(تجدید
نظر اول)
|
مینا
علوی
|
| 30 |
خوراک دام و طیور و آبزیان-دانه ذرت
|
ویژگیها و روشهای آزمون
|
1445
(اصلاحیه
شماره 1)
|
مازیار
تقوی
|
| 31 |
فراورده های کشاورزی بسته بندی شده مورد مصرف
در صنایع غذایی-نمونه برداری
|
ویژگی
ها
|
2836
(تجدید
نظر اول)
|
منصوره
مظاهری
|