پس از 2 سال تلاش مستمر توسط ایران، استاندارد بین المللی " زرشک – ویژگی ها و روش های آزمون" تدوین و روز چهارشنبه 6 اسفند ماه با شماره ISO 24090 توسط دبیرخانه سازمان جهانی استاندارد سازی (ISO) به چاپ رسید. در تهیه این استاندارد نمایندگان کشورهای مختلف از جمله استرالیا، اتریش، آلبانی، بوتسوانا، ترکیه، هند، روسیه، صربستان، سریلانکا، کره جنوبی، قزاقستان، چین و همچنین سازمان بین المللی همچون ایزو و... مشارکت داشتند. مایه افتخار است که این استاندارد توسط ج. ا. ایران در سازمان ایزو پیشنهاد، هدایت و انجام شد. دبیری تدوین این استاندارد بر عهده رویا نوربخش از پژوهشگاه استاندارد بوده و یک کارگروه در سطح ملی متشکل از کارشناسان خبره و صاحب نظران در تدوین آن مشارکت داشتند.
محصولات کشاورزی در زمره مهمترین کالاهای صادراتی غیر نفتی در کشور می باشد. درهمین رابطه وجود برخی از محصولات ویژه و منحصر بفرد مانند زرشک که جمهموری اسلامی ایران از بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان آن در جهان می باشد، اهمیت این بخش را دو چندان مینماید. استاندارد مذکور با هدف تسهیل دستیابی محصول زرشک به جایگاه بینالمللی و ارائه ویژگی ها و روش های آزمون آن تدوین شده و ضمن ترویج و معرفی این محصول منجر به توزیع گسترده و سیستم قوی برای بازاریابی می گردد.