طرح پژوهشی با عنوان «بررسی عملکرد آزمایشگاه های صنایع غذایی و کشاورزی از طریق اجرای آزمون مهارت- مطالعه بر روی اندازه گیری فلز آرسنیک در آرد برنج» در پژوهشکده ارزیابی کیفیت و سامانه های مدیریت، به پایان رسید.
این طرح پژوهشی با توجه به ضرورت اطمینان از عملکرد صحیح آزمایشگاه ها و درستی نتایج آزمون صادر شده توسط آنها و با هدف تهیه نمونه های همگن و پایدار برای سنجش عملکرد آزمایشگاههای فعال سراسر کشور در حوزه سم شناسی (فلزات سنگین) صنایع غذایی و کشاورزی، توسط مرکز آزمون مهارت استاندارد، در مدت زمان 7 ماه طراحی و اجرا گردید. در این پروژه عملکرد 25 آزمایشگاه از سراسر کشور در خصوص اندازه گیری ارسنیک در آرد برنج مورد بررسی قرار گرفت.
با توجه به اثرات سوء فلزات سنگین بر سلامت انسان و لزوم کنترل این فلزات در مواد غذایی، لازم است آزمایشگاه ها دقت و توجه بیشتری نسبت به انجام این آزمون داشته باشند.